woensdag 24 juni 2015

Wie erft wat

Maar wat in welke volgorde? Als je zelf niets regelt, bepaalt de wet wie je erfgenamen zijn en wat ze krijgen. Hieronder lichten we toe wie wat erft als je niets onderneemt. Testament: wie erft wat?


Uw wensen over de verdeling van de erfenis kunt u niet via een wilsverklaring vastleggen. Dat zijn zaken die u met een testament moet regelen.

Welke erfgenaam heeft recht op welk deel van de erfenis? Dat wordt vastgelegd in een testament. Als dit ontbreekt bepaalt de wet wie welk gedeelte erft.


Familieleden zijn volgens hun bloedverwantschap met de overledene in vier ORDEN ingedeeld. De orde die het meest verwant is, erft. Binnen de orde heb je.


Wie krijgt mijn bezittingen op de dag dat ik er niet meer ben? Als u nooit uw eigen wensen hebt uitgedrukt in een testament of een andere .

Ik ben vrijgezel en ik heb geen kinderen, wie erft wat ? Bij erven wordt heel vaak aan de kinderen gedacht als erfgenaam. Kinderen zijn echter niet de enige. De kinderen erven van de ouders. Lees hier meer over wie van wie erft volgens het Belgisch erfrecht.


Wat met broers en zussen? Hoeveel bedraagt de erfbelasting? Wanneer een erflater niets heeft geregel valt men terug op het wettelijk erfrecht uit het Burgerlijk Wetboek.


Wij als erfrechtadvocaat helpen u graag verder! Anders wordt het als de overledene een testament heeft waarin bepaald is wie wat erft. Kan je je erfenis op maat regelen via een testament? De uiterste wil weegt zwaarder dan de wet. Onder wat te doen met een erfenis staan de mogelijkheden beschreven die . Als er geen testament is, bepaalt de wet wie de erfgenamen van de overledene zijn en.


Voor we hierop een antwoord kunnen geven moet er eerst een opdeling gemaakt worden tussen de erfgenamen. Wie erft en kan u daar nog iets aan veranderen? Ons wettelijk erfrecht heeft .

De personen in de andere groepen komen dan niet meer in aanmerking. Er is het paleis met 2kamers in . In onderstaande gevallen wordt kort omschreven wie wat erft volgens de wet zonder rekening te houden met afwijkende huwelijksbepalingen of een testament. Wil jij weten wat dat (ooit) voor jou kan betekenen? Wie zijn de wettelijke erfgenamen en in welke . En dat heeft gevolgen voor iedereen die vanaf dan erft of een erfenis nalaat.


Wie of wat zijn ascendenten? Het erfrecht regelt wie de erfgenamen van een overledene zijn en wat de regels zijn met betrekking tot het erven van de nalatenschap. Natuurlijk wilt u zelf bepalen wie uw erfgenamen zijn, denk daarom . Is er geen testament, dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения