dinsdag 22 september 2015

Studiefinanciering hbo

Studeert u aan mbo, hbo of universiteit? Dan kunt u studiefinanciering krijgen voor uw opleiding. Zit u op het voortgezet onderwijs? Studiefinanciering voor hbo en universiteit werkt anders onder het oude stelsel.


Studenten op het hbo en de universiteit hebben tot hun 30e recht op studiefinanciering.

Dit krijgen zij meestal voor de officiële duur van hun opleiding. Een studie zonder studiefinanciering is lastig. Zowel universitaire, hbo als mbo studenten zijn aangewezen op een studielening. Een mini overzicht van de studiefinanciering. Het gaat om de basisbeurs, een aanvullende beurs, de ov-chipkaart en een . Je studiefinanciering is in het nieuwe stelsel namelijk een lening.


Start jij met een mbo, hbo of universitaire opleiding?

Dan zijn deze drie feitjes over studiefinanciering onmisbaar! Kandoor legt het duidelijk uit. Wanneer je studiefinanciering voor een hbo -studie aanvraagt, telt eerder ontvangen studiefinanciering voor het mbo niet meer mee.


Je begint dus met een. Bekijk waar jij recht op hebt. Ben je een hbo - of wo-student? Dan moet je de studiefinanciering na je studie terugbetalen.


Het studentenreisproduct (OV) en de eventuele aanvullende beurs. Korte en duidelijke antwoorden op. Voor info en vragen over. Het maakt niet uit of de studiefinanciering wel of niet wordt aangevraagd.


Gaat uw kind naar het hbo of de universiteit? Dan kan uw kind een studiefinanciering. Een hbo student heeft recht op een basisbeurs voor de nominale studieduur van de.


In zijn master heeft deze student geen recht meer op studiefinanciering. Als je gaat studeren aan het hbo of de universiteit kan je studiefinanciering aanvragen.

Wanneer je kind en hbo of universitaire studie gaat doen, kan het de studiekosten betalen met het sociaal leenstelsel. Het sociaal leenstelsel bestaat uit delen: . Daarom hier voor jou de informatie over studiefinanciering , het leenstelsel, schulden en . Hoe vraag je studiefinanciering aan en hoe werkt het? Soms is het wat lastig als je nog nooit iets hebt gedaan maar voor alles is een eerste keer. Je krijgt studiefinanciering omdat je een MBO, HBO of universitaire studie (gaat volgen) volgt.


Iedere student heeft recht op de basisbeurs. Volgt je kind een opleiding aan hbo of universiteit? De precieze voorwaarden en bedragen zetten we hieronder voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Популярные сообщения